13:00

OAFF

Referat: Lira BK - OAFF

Lira- OAFF i första omg av Lilla Coop Cup slutar 2-3 (1-2)

OAFF inleder bra och är det bättre laget under första halvlek. I den 25:e minuten hittar Joel Hiltunen fram med en boll i djupet som Pär Alapää hugger på och sätter ledningsmålet. Några minuter senare kommer OAFF i ett fint anfall där Rickard Svarvare Digervall spelar fram Adam Zingmark som snyggt sätter bollen upp i krysset till 0-2. Lira lyckas i slutet på halvleken med en frispark som smiter in vid Felles ena stolpe till paussiffrorna 1-2.

Andra halvlek blir sämre från OAFF där Lira kom att vara det spelförande laget. I den 55:e minuten är ändå Adzi framme vid en kalabalik och petar in 1-3. Lira reducerar senare till 2-3 - ett hörnmål där vi helt tappar markeringen och Lira kan enkelt nicka in bollen. Trots Liras övertag spelmässigt lyckas OAFF hålla tätt och matchen slutar 2-3.

Som helhet är det en jämn match där OAFF har första halvlek och Lira den andra. Spelmässigt gör OAFF en bättre match än man gjort i tidigare premiärer, man hittar rätt i positionerna och känns trygga med bollen. Enda frågetecknet sätter vi till orken som tröt sista halvtimmen.

Alla spelare gjorde riktigt bra ifrån sig men vi plussar lite extra för Joel Hiltunen som gjorde comeback efter sin långvariga skada. Plus också till Pär Alapää som visade speed och sprang sig fri flera gånger och till Adam Zingmark som höll fint i bollen och dessutom satte två mål. Sista extrapluuset går till Martin Kangas vars fräna spel och snabba steg firade triumfer.

Laget: Felle (Kotten) - Danne Mäki, Magnus Jatko, Martin Pantzare, Martin Tano - Rickard Svaravare Digervall, Joel Hiltunen, Johan Pantzare, Mikael Krekula - Pär Alapää, Adam Zingmark - Isak Jakobsson, Martin Kangas